Peppi sai uudet valjaat postista ja ne on sit tosi hyvät. Kaikista muista se on päässyt luikertelemaan ulos. Tosin pienen montteeraamisen jälkeen olen saanut vanhatkin pysymään päällä. No nyt on ainakin vaihtoehtoja.

6.4.2009

Olimme Pepin kanssa pitkällä ja minulle raskaalla lenkillä parin koirakaverin ja 1 yhden ihmiskaverin kanssa. Koiruudet saivat painattaa menemään minkä ehtivät ja ihmiset saivat vertaistukea toisiltaan. Uroskoira oli tosin pää Pepin persuksissa niin paljon, että koiran emäntä meinasi vallan hermostua. Ei ole tulossa kuitenkaan pienia mutiaisia 2 kk:n kuluttua. Kyllä Peppi oli poikki lenkin jälkeen ja kaatui sänkyyn. Kului 15 minuuttia ja tyttöni lähtivät ulkoileen kavereidensa kanssa ja ottivat Pepin mukaan. Ei puhettakaan nukkumisesta.

Tilasin Ebaystä omaan autooni uuden häkin. Nyt meillä on siis 2 häkkiä. Se isomman auton häkki mahtui omaani, mutta se oli turhan hikistä hommaa asetella ja ihmetellä. Sit aina perheen pitää kysyä minulta olenko menossa Pepin kanssa jonnekin, pitääkö häkki vaihtaa toiseen autoon vai pidetäänkö siinä missä se on?

7.4.2009

Tänään tuli postissa myös 2 luun näköistä nimilaattaa. Nyt on kaikissa vempeleissä koiruuden nimi ja minun puhelinnumeroni. Toivottavasti sitä tietoa ei tulla tarvitsemaan.

Meitin koira taitaa olla sokerista, koske vesisade ei ole lempi-ilma. Olimme iltapissalla, minä terassilla sateelta suojassa ja Peppi flexin päässä. Eihän tyttö lähtenyt mihinkään pissalle ennenkuin mammakin seisoi vesisateessa. Kärsiminen on yhdessä mukavampaa...Silmänisku

Viime kesää muistellessa.

IMG_7830.JPG

7.4.2009

Pepistä on sitten aivan ihanaa nuolla suihkunraikkaan ihmisen iho kuivaksi. Häntä heiluu jo kaukaa ja hiuksetkin pitää nuolla. Tykkää kuka tykkää.

 8.4.2009

Oltiin kokeilemassa toisen kerran agilityä. Kentälle kuului 10 pamausta ja Peppi lähti samantien varaston perälle piiloon. Sen jälkeen ei hypyistä tullut mitään. Takapääkin taisi tuoksua vielä juoksulle, joten mukana ollut uros oli Pepistä liiankin kiinnostunut. Kokeillaan vielä kerran. Jos ei silloinkaan onnistu, täytyy tämä jättää Pepin osalta väliin. Jos sitten se tuleva pentu olisi innokkaampi oppija.

9.4.2009

Lenkillä naapurin uroskoira astui perheen naarasta ja jäivät nakeliin. Emäntä kiirehti pitäämään koirat yhdessä, ettei urokselle tule vahinkoja. Irrottuaan uroksen esinahka ei laskeutunutkaan paikoilleen ja emäntä joutui avustamaan koiraansa kuolallaan ja lumesta sulatetulla vedellä. Rakkauden ammattilainen omalla tavallaan.

10.4.2009

Kyläilimme isovanhemmilla ja siellä oli paljon suvun lapsia paikalla. Peppi nautti paijailuista ja jopa isovanhemmat rupeavat pikku hiljaa lämpenemään Pepin olemukselle. Mummun tekemät lihapullat olivat sitten ihania..

11.4.2009

Tänään ei sitten kotiruoka maistukkaan edellisillan herkkujen jälkeen. No paastopäivät tekevät vartalolle vain hyvää. Tarttis varmaan itekkin kokeilla.

12.4.2009

Käytiin toisella mummulla ja siellä saatiin maksapihviä. Voi kun ne oli hyviä. Peppi olisi syönyt vaikka kuinka monta.

Kotona sitten pestiin ja huollettiin autoja ja Peppi seurasi vierestä, tai siis niin kaukaa kuin flexi yletti. Pelkäsi varmaan, että kohta joutuu autoon itekkin. Otsan rypistys

Likkalauma grillasi kevään ekat makkarat  padassa ja samalla tuli poltettua roskia mukana. Pepin turkki haisi savulle vielä seuraavana aamuna. Taisi olla hupulaisena mukana.

13.4.2009

Lenkillä tutustuttiin lapinpystykorvaan. Peppi vaan olisi halunnut tutustua  taluttajaan, eikä koiraan. Koirat kun haluaa mennä takapäähän nenineen.  Kuka sellaisesta nyt tykkää?

15.4.2009

Hankittiin Pepille sellainen kierrettävä metallitanko, jonka voi laittaa maahan pystyyn ja koiruli siihen kiinni. Eipäs koiruli niin kovin paljoa tykännyt ollakkaan siinä, vaikka oli aitiopaikka katsella mitä kylällä tapahtuu. Me haravoitiin siinä muutaman metrin päässä. Tunnin kitinän jälkeen tyytyi kohtaloonsa ja siirtyi makuulta tarkkailemaan keväisen luonnon heräämistä. Ei näkynyt mitään kiinnostavaa, joten kun ehdotin sisälle menoa, ei riemulla ollut rajaa.

16.4.2009

Kauko-ohjattava haukkupantamme on aivan ehdoton. Voimme kontrolloida haukkumusta, mutta sillä voi myös pitää Pepillä tontin rajat muistissa. 7 aamupissalla Peppi huomasi jäniksen meidän omenapuiden alla. Eikun vauhdilla päälle. Jänis tietysti karkuun ja Peppi perään. Painoin kaukosäädintä ja kutsuin Peppiä. Peppi pysähtyi kiviaidalle. Lopulta nyt en kuitenkaan tiedä mikä tehosi, kiviaita, kutsu vai kaukosäädin. Ehkä kaikki yhdessä. Eikä sillä ole väliä kunhan tehosi. Pupu pääsi pakoon ja koira pysyi omassa pihassa. Pysyy välit naapureihinkin paremmin kunnossa kun ei tarvi haeskella koituutta heidän pihoistaan.

Se sama lapinpystykorva yritti raiskata Pepin. Ei kai Peppi nyt enää voi tuoksua niin lumoavalle, koska juoksuista on jo 3 viikkoa. Ei taida tästä koirasta tulla uutta kaveria Pepille. Leikkiminen on tosi vaikeaa jos toinen on selässä kaiken aikaa.

18.4.2009

Oli sitten niin tympeä, tuulinen ja kylmä ilma, ettei ketään kiinnostanut olla ulkona. No Peppiä kyllä varmaankin olisi. Oli satanut lunta yön aikana ja maa oli valkoinen ja pakkasta. Ei kiva. Vappu 2 viikon kuluttua. Viimevuonna perkasin kukkamaita vappuna topissa. Ehkä ei tule tapahtumaan tänä vappuna.

20.4.2009

Palokuntalenkki kaverikoiran ja omistajan kanssa. Kyllä koiran täytyy päästä jossain vaiheessa lenkkiä juoksemaan irrallaan, muuten lenkki ei ole yhtään mistään kotoisin.

22.4.2009

Pinsiölenkki 2 mäyriksen kanssa. Lenkki on tosi kivan  kokoinen ja tänään ihmisotukset jopa jaksoivat kävellä lenkin 2 kertaa. Lola jopä tiesi mistä käännytään oikealle polulle. Muut koirat/ihmiset eivät niinkään.

25.4.2009

Tänään lenkkeily jäi vain kakkalenkiin Penan metsään. Oli niin upea ilma ulkona ja pihaa piti sitten rapsutella. Peppi sidottiin metallikiemuraan kiinni ja siinä sitten kökötettiin melkein koko päivä. Mitä nyt grillattua makkaraa sai vähän maistiaisiksi. Illalla oli sitten mukava nukkua mamman untsaritakin päällä. Takki oli pehmeä ja haisi vielä mukavaltakin. Kyllä uni maistui muutenkin. Ulkona ei voinut nukkua kun piti tarkkailla tilannetta ja sisälle mentiin vasta noin klo 18.00. Siinä menikin sitten koko ilta kun piti ottaa univelkaa takaisin.

26.4.2009

Pihahommat jatkuivat, mutta rauhallisemmalla temmolla. Tänään piti sitten päästä Pepin kanssa Pinsiö metsälenkille, ettei vallan mene makoiluksi tämä koiran elämä. Tytöt veivät Pepin illemmalla sitten vielä toiselle pitkälle lenkille, joten ehkä lauantain lenkittömyys on nyt korvattu. Onneksi tälläisiä päiviä sattuu tosi, tosi harvoin.  Eikä itseasiassa saa sattuakaan. Peppikin nauttii juoksemisesta tosi paljon ja on tosi onnellinen lenkiltä tullessa. Nyt on oikeastaan Pepin ensimmäinen kevät, koska viime vuodesta ei varmaan muistoja ole, eikä tainnut päästä paljoa uloskaan 3 ensimmäisen elinkuukautensa aikana.

30.4.2009

Koko viikon on ollut upeat kelit ja pihaa on päässyt rapsuttamaan. Joka päivä tällä viikolla lenkkeilty lähialueilla ja oikein etsitty muita koiria ja ihmisiä, mutta täällä varmaan on ulkonaliikkumiskielto ja meille ei ole kukaan muistanut kertoa siitä. On hiljaista ja autiota. Kyllä rupeaa ahdistamaan. Käytiin me sentään naapurin pihassa katsomassa isoa sussaria ja hetken koirat touhusivat keskenään. Reettakin nähtiin ja käytiin yhdessä pienellä lenkillä. Illalla grillailtiin naapurissa ja Peppikin sai maistaa illanistujaisten antimia.